2015. augusztus 22., szombat

A hadba hívás: 4. Krak de Chevaliers, Arqah ostroma

Antiochiát megnyerted, egyre közelebb kerülsz Jeruzsálemhez, ám még hátra van Krak de ChevaliersArqah ostroma.

Cél: 50 sör főzése

A küldetés kezdeti lépése, hogy a vártornyodat és a magtáradat olyan helyre építsd, mely közel van a füves területekhez. Így nemcsak az almáskertekből (egy idő után mikor nő a népesség, elfogyhat az élelem, kápolna-bónusszal kompenzálhatod a népszerűség csökkenést) telik meg gyorsabban a magtár, hanem a komló is szaporábban gyarapodik a raktárban. Építs egy-két favágót is, hogy mindig legyen elegendő fád az építkezésekhez. Kezdetnek én például három komlókertet emeltem.



A sör nem termelődik magától (legalábbis ritka az ilyen helyek léte a Földön) így szükséges sörfőzdéket építened. A játék során és ahogy gazdaságod belendül nyugodtan gyarapíthatod a főzdék számát. Ezzel igencsak gyorsabb és hatékonyabb lesz a sörtermelés. El hiheted, a hordók nem kerülnek egyik pillanatról a másikra a raktárba.

Érdemes továbbá fegyvertárat és kaszárnyát is felhúzni, ugyanis életed hamarosan megnehezítik a portyázó szaracénok. Azonban ezúttal nem kell aggódni, egyszerre nem támadnak nagy sereggel. Körülbelül 10 íjásszal és pár lándzsással könnyedén elveheted a kedvük a randalírozástól. (ehhez persze katonákra is szükség van, ha a kezdeti fegyverkészletet felélted, építs íjkészítő műhelyt vagy egyéb hadászati épületeket).


Továbbá nehezítő körülmény a rendszeres zsizsik, aminek teljesen áldozatául esnek a komlós kertek, így a termelés időről idődre visszaesik majd. Ha ez előfordul, várnod kell, amíg a zsizsik eltűnik és újra beültethető a komló. Másrészt ott van még a tűzvész is, ami szintén alkalmanként felüti a fejét, több épületet, főleg a sörfőzdéket igyekszik romba dönteni. Ez utóbbit egy-két ciszterna építésével hatékonyan kivédheted. A zsizsik ellen viszont nincs gyógyír, csak a türelem.


Ha sok sörfőzdéd van és több komlókerted, viszonylag hamar összegyűlik az 50 sör. Ha sikerült, gratulálok. Utolsó jó tanács: igyál egyet az egészségedre, megérdemled... elvégre már a negyedik missziót is megoldottad. :))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése