2015. augusztus 22., szombat

A hadba hívás: 3. Antiochia, ostromlókból ostromlottak

Heraclea után a Szentföldre érkező keresztesek újabb állomása Antiochia, melyet miután sikerült bevenned, meg is kell védened az egyre nagyobb szaracén támadóktól. A probléma, hogy itt már nem kalandozó portyázókkal van dolgod, hanem rövid időn belül teljes hadsereggé duzzadó ellenséggel. Alkalmazkodóképes, rugalmas taktikával ezt a küldetést is megnyerheted... de nem mindegy hogyan!

Cél: Antiochia megvédése, a támadó szaracénok megsemmisítése

A küldetés könnyebbsége, hogy magát a várost nem kell ostrommal bevenned, hanem már csak ki kell építened a gazdaságot és gyorsan megszervezned a védelmet. Az első, hogy a meglévő kőkészletet mindenképpen arra használd, hogy javítsd ki a várkaput. A maradék kő pedig még elég az egyik, a kapu mellett lévő torony megerősítésére.

Ha ezzel megvagy, gyorsan építs néhány gyümölcsös kertet (én az elején hármat építettem), majd mondjuk még két favágót melléjük. Továbbá építs vasbányát is, többet építeni ér! Fel kell készülnöd azonban arra, hogy a játék során nem fogsz tudni sok vasat termelni, mert egyrészt igen távol van a bánya, másrészt ebből kifolyólag hosszú idő, mire a bányász elhozza majd visszatér a következőért. Én körülbelül 5 lovagot tudtam kiképezni a küldetés alatt; éppen elég volt az utolsó csatakor az ellenség likvidálására.



Szóval, hogy ne veszítsük el a szó fonalát... A gazdaságod kiépítésének fontos pontja a kápolna, ugyanis - akár hiszed, akár nem - a vallás bónuszt ad a népszerűségednek (arra figyelni kell, hogy ez a bónusz ingadozó), így a magtárban beállított fél fejadag ellenére nem fog a várnéped elégedetlenkedni. A fél fejadagot semmiképpen se állítsd át, mert különben gyorsan kifogynak az élelmiszerkészleteid... és azt ugyebár egyikünk sem akarná. Érdemes figyelni a kápolna nyújtotta bónusz emelését, mert olykor amikor magas, még kivethetsz némi adót a várbeliekre, így némi arannyal gazdagodhatsz. Jól fog jönni, hidd el, csak vigyázz, hogy a népszerűséged ne csökkenjen drasztikusan.

Az ellenség folyamatosan fog érkezni, egyre növekvő hullámban. Akkor jársz jól, ha mindig az aktuális támadó csapatot teljes mértékben megsemmisíted. Ezért fel kell készülnöd íjászokkal és kardforgatókkal. Fontos az egyensúly, bár én személy szerint azt mondom, hogy legyen sok íjászod, mert velük távolról sok ellenséget a másvilágra küldhetsz. Ezzel pedig sokat könnyítesz a helyzeteden. Mint korábban említettem 5 kardforgatót képeztem ki a játék során (ennyi lett az utolsó csatakor és emellett volt körülbelül 15 íjászom, és néhány lándzsás).



Az ellenséges egységek, főleg az arab kardforgatók mindig le fogják rombolni az épületeid (vasbánya, gyümölcsöskertek, favágó). Ha likvidáltad az ellent, ezeket építsd újjá. FONTOS: az íjászokat illetően, mindig arra a várfalra irányítsd (a vártornyokba), amelyik oldalról az ellenség támad. Ha az ellenség irányt vált, az íjászokat is mozgasd a várfalon. A kardforgatókat pedig tartsd a várban, elég akkor támadni küldeni őket, ha az ellenség lerombolta a várkapudat. Ott bent pedig menj nekik. Az íjászokkal pedig gyengítsd le az arabokat, amennyire lehet. A győzelem a kezedben van!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése