2015. augusztus 21., péntek

A hadba hívás: 2. Heraclea, ahonnan nincs visszaút

Máris folytatódik a nemrég megkezdett küldetésünk megoldása. A hadba hívás következő állomása Nicea elfoglalása után Heraclea, ahol ezúttal nem pénzzel, hanem élelemmel kell ellátnunk a keresztes sereget. Lássuk hogyan!

Ez alkalommal könnyebb a dolgunk, hiszen úgy kezdünk, a város már a mienk; azonban éppen tűzvész pusztítja, amit a portyázó arab csapatok hagytak maguk után. Ebből már kitűnik mi is lesz pontosan a feladatunk nehézsége. A portyázók folyton vissza fognak térni, hogy újból és újból megakadályozzák a búzafarmjainkon való aratást.

Cél: 300 kenyér kisütése

A játék elején tehát azonnal építsük újjá a búzafarmokat és mellé gyümölcsöskereteket. A búzát a munkás a raktárba fogja hordani. Szükségünk lesz még egy malomra és több pékségre is. Általában egy malom el tud látni akár nyolc pékséget is.


Ennyi élelem megtermelése nem könnyű úgy, hogy még magunkat is élelmeznünk kell mellette. Szerencsére gyümölcsöskertet is építhetünk. Ha pedig a magtárban a fogyasztható élelmek közül a kenyeret letiltjuk, akkor a lakosok csak a gyümölcsös kert termékeit fogják fogyasztani, a kenyeret pedig szépen összegyűjthetjük.



A védelemről se feledkezzünk meg, tehát gyorsan építsünk egy íjkészítő műhelyt, fegyverraktárat és kaszárnyát. Így már kiképezhetünk kisebb keresztes íjász csapatokat, akikkel elháríthatjuk az arabok támadásait (lovasíjászok jönnek). A katonák képzéséhez a fegyveren kívül aranyra is szükség lesz, amire legkönnyebben úgy tehetünk szert, hogy a magtárban teljes fejadagot utalunk ki az embereknek az almából (de ehhez igen sok almát kell termelni, hogy ne fogyjon el gyorsan). Miközben a nagyobb fejadag emeli a népszerűséget, az udvarházban kisebb adót kivethetsz rájuk, így a népszerűség nem fog csökkenni és az aranyad is meglesz. Azonban vigyázz, mert ha nem jól csinálod, a várnép elköltözik!



Fontos, hogy az építkezéseket gyorsan tegyük, mert az arabok igen kis időt hagynak a nyugalomra. Ráadásul ha nem sikerül elintéznünk teljesen a portyázó csapatot, az folyamatosan ott fog maradni és a következő csapatokkal pedig egyre gyarapodni. És a legnagyobb gond ilyenkor, hogy a termelést végző parasztokat lenyilazzák. Szóval a lényeg, hogy a portyázókat minden alkalommal likvidálni kell és nem szabad hagyni, hogy a parasztokat lelőjék. (persze veszteség mindig lesz, de a szabad  parasztok mindig át tudják venni a megüresedett munkát, csak ha őket is folyton lelövik az már baj...)

A küldetés legfontosabb erénye a gyorsaság mellett paradox módon a türelem. Szépen ki kell várnod amíg a 300 kenyér összegyűlik a magtárban, közben pedig hatékonyan fellépni az arabok ellen. De ne aggódj! Ha ilyen vagy ehhez hasonló taktikát folytatsz, mint amit az előbb részletesen ecseteltem, rövid időn belül megoldod ezt a küldetést is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése